Следвайте Гласове в След като се договори за доставки на танкове, Киев преговаря

...
Следвайте Гласове в След като се договори за доставки на танкове, Киев преговаря
Коментари Харесай

Михайло Подоляк: Преговаряме за доставка на ракети и самолети за удари по Крим

Следвайте " Гласове " в 
След като се контракти за доставки на танкове, Киев договаря за прехвърлянето на ракети с отдалечен обхват и самолети за удари по Крим, съобщи Михайло Подоляк, консултант в канцеларията на Владимир Зеленски, по време на телевизионно изявление.

" В момента на масата за договаряния има две доста значими позиции: ракети с отдалечен обхват, които ще разрешат унищожаването на съветската тилова инфраструктура, преди всичко артилерийските хранилища, доста огромен брой от които са на територията на Крим, и на второ място - авиация ", сподели той.
Подоляк съобщи също, че Украйна се нуждае от 350 до 500 танка, като страната се надява на допустимо най-кратък период за доставка - до месец и половина-два. Той акцентира, че в този момент всичко би трябвало да се направи извънредно бързо.
След продължителни полемики по отношение на доставката на западни танкове за Киев, в сряда немското държавно управление се съгласи да изпрати на Украйна бойни машини Leopard 2. Планира се да бъдат образувани два танкови батальона, като на първия стадий Берлин ще съобщи рота от 14 бойни машини А6 от запасите на Бундесвера. Според немския министър на защитата Борис Писториус танковете може да дойдат в Украйна в края на март.

Доставката на танкове за ВСУ беше оповестена и от президента на Съединени американски щати Джо Байдън. Според него украинските военни ще получат 31 бойни машини M1 Abrams, които ще образуват един танков батальон. Високопоставен чиновник от администрацията на Съединени американски щати съобщи, че доставката на оборудването за Украйна ще отнеме месеци, а не седмици.
През пролетта на предходната година Москва изпрати нота до страните членки на НАТО по отношение на предаването на оръжия на украинските войски. Външният министър Сергей Лавров предизвести, че всеки товар, съдържащ военно съоръжение, ще бъде законна цел за съветските военновъздушни сили.

Източник:
 
 
 
 
28 Яну 20238828 Яну 202329828 Яну 202358628 Яну 202398528 Яну 202337728 Яну 2023799КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани22 Яну 2023288411 Яну 2023181528 Яну 202378526 Яну 2023246
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР